Vieze wijnglazen? Nooit meer met deze truc!

Daar je regelmatig een glas wijn inschenkt is het van groot belang dat je glazen er schoon en glanzend uitzien. En dat is vaak een probleem. Terwijl de visite dorstig zit te wachten staar jij verslagen naar je verse vaat. Alle glazen zijn troebel! Hoe ga je dat nu weer oplossen?

Je wilt je gasten echt niet uit smotsige glazen laten drinken. Bang dat ze nooit meer terugkomen – al zal dat wel meevallen. Toch staat het sjiek om wijn in kraakheldere glazen te schenken. Je hebt je vrienden in een restaurant ook wel ’s tekeer horen gaan tegen de bediening omdat alles vies was. Bij jou thuis beheersen ze zich, maar toch. Om de glazen weer helder te krijgen moet je ze vijf minuten in witte azijn weken. Door het zuur van de azijn wordt de aanslag van kalkresten afgebroken. Nog even afwassen – anders heb je azijnwijn-, en ze zien er weer schoon en glanzend uit.

Lees ook: Bewezen! Koffie en wijn schijnen goed voor je darmflora te zijn.