Dat laatste venijnige restje kaarsvet, zo verwijder je ’t uit je kaarshouder(s)

Kaarsen, sfeermakers zijn het. Zeker nu de dagen korter en korter worden, kan je niet genoeg van die knusse lichtpuntjes in huis halen. Steek je dagelijks graag de kaarsen aan, dan zal je in een mum van tijd de bodem van de kaarsenhouder te zien krijgen. Alhoewel, er blijft altijd zo’n irritant restje kaarsvet aan de bodem plakken. Als je je knappe kaarshouder wil hergebruiken, dan kan je dit met je bijna-opgebrande resten kaarsvet doen. 

Kaarsvet, ‘mij niet bellen’ 

Hoevaak heb jij niet staan pielen om het laatste beetje kaarsvet uit je kaarshouders te verwijderen? Precies, vaak! Irritant klusje of zoals Martien Mijlands zou zeggen: ‘mij niet bellen.’ Vanaf nu mooi dus wel, want wat is easy-peasy.

#1: In de vriezer ermee

Hups, wel eerst laten afkoelen, maar daarna kan de kaarshouder de vriezer in. Na een paar uur zal je zien dat je in één (hooguit twee) simpele handelingen het kaarsvet kan verwijderen.

#2: Kokend water

Stel er blijven na tips #1 toch van die kleine restanten in je kaarshouder vastplakken, dan kan je de hulp inroepen van kokend water. Giet het tot net onder de bovenrand van je kaarshouder(s). Laat het water z’n ding doen. Zodra het is afgekoeld, zal je de mini-resten makkelijk kunnen verwijderen.

#3: Voorkomen is beter dan genezen

Wil je deze huishoudtruc niet om de haverklap hoeven uit te voeren, dan kan je kijken of je – als je net een nieuwe kaarshouder hebt – de kaars eruit kan halen. Zo ja, spuit de onderkant in met bakspray of ga aan de smeer met vaseline. Is je kaars bijna opgebrand, dan kan je het laatste deel er zo uithalen. Zelfde geldt voor kaarsen in een kandelaar.