Nationale Week Zonder Vlees staat voor de deur!

Elke week is er wel weer een ‘Week van de…’ Stuk voor stuk goede initiatieven, alleen weet de een meer m’n aandacht te vangen dan de ander. Nationale Week Zonder Vlees is er zo een die er voor mij uitspringt. Heb jij er al van gehoord? En doe jij mee? 

Nationale Week Zonder Vlees

Steeds vaker hoor ik om mij heen dat mensen minderen in hun vleesconsumptie. Het hoeft voor veel mensen niet meer zo nodig elke dag. En precies dát wil initiatiefneemster Isabel Boerdam – beter bekend als De Hippe Vegetariër – met dit vleesloze weekje bereiken. Volgens de vegetariër in hart en nieren hebben veel mensen vooroordelen over maaltijden zonder een juicy stukje vlees (of vis) on the side. Isabel is ervan overtuigd dat het zelf eens proberen en proeven ertoe zal leiden, dat je inziet dat vegetarisch eten echt niet saai of ingewikkeld hoeft te zijn. ‘Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.’ En mocht je het keukenprins(es)gen helaas niet hebben meegekregen, dan is er ook nog de Vegetarische Restaurantweek. Een selectie restaurants door heel Nederland hebben een speciaal vegetarisch aanbod in de aanbieding, nog lekkerder kan ik het niet maken.

Nationale Week Zonder Vlees

Even een week een vlees en vis break, moet kunnen toch? Je bent daarmee niet alleen zeven dagen extra lief voor je portemonnee, maar je bespaart ook 130 liter water. Niet normaal! Deze bups was anders gebruikt voor irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees. Daarnaast scheelt het een CO2-uitstoot die gelijk staat aan 76 kilometer autorijden én 770 gram dierenvlees. De moeite waard om het eens te proberen dacht ik zo!

Ondanks dat ik volgende week op m’n board in Noord-Italië sta, ga ik ervoor. Kaiserschmarren, vega pasta en pizza come to the rescue. Benieuwd of jij ook meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees. Zou leuk zijn als je wat in de comments achterlaat. Hasta la pasta baby!

Photo credit: @lizetteschaap