Interview: met Janna Huisman van Make My Wedding

Zoals jullie weten ben ik getrouwd en inmiddels ben ik er wel achter: een weddingplanner hebben is meer een must dan een luxe. Er komt ontzettend veel kijken bij het plannen van een droom bruiloft en het is fijn als iemand daar een handje bij helpt. Zo was ik bijna te laat met het regelen van mijn trouwjurk – dit moet minimaal een half jaar voor de bruiloft – en je portemonee wordt leeggetroggeld zodra het woordje trouwen aan de orde komt. Janna Huisman is weddingpplanner, eigenaresse van Make My Wedding en helpt je om de liefde te vieren!

Deze vraag krijg je vast vaak te horen: ben je zelf getrouwd?
“Nog niet! Maar DE ring prijkt al 1,5 jaar om mijn vinger. Ik vind het zo leuk om verloofd te zijn en heb zoveel ideeën. Verloven is voor mij een mooie stap die eerst goed gevierd moet worden in plaats van direct aan de slag te gaan met het plannen van de grote dag. Je bent maar even verloofd en de rest van je leven getrouwd! Zo hebben we afgelopen december een verlovingsfeest gegeven in het oudste wijnhuis in Maastricht. Het begint nu wel te kriebelen om te beginnen met plannen voor de bruiloft.”

Je bent niet altijd weddingplanner geweest
“Na mijn studie Hospitality Management waarin ik een minor heb gevolgd in Event Management wist ik niet wat ik verder wilde doen. Ik begon te werken bij De Librije in Zwolle, de passie om dagelijks gasten helemaal in de watten te leggen is zo bijzonder, al snel daarna begon ik ook evenementen te organiseren en bruiloften. Na een bruiloft schoot mij het beroep weddingplanner te binnen, dit is wat ik wil gaan doen! Het gevoel was zo sterk dat ik er helemaal voor ben gegaan!”

bruiloft plannen

Hoe was het om je eerste bruiloft te regelen? Is het helemaal goed gegaan
“De eerste bruiloft kan ik me nog heel goed herinneren. Alle bruiloften zijn al zo bijzonder geweest de afgelopen jaren. Op iedere bruiloft gebeurd er wel iets onverwachts. Zo heb ik laatst een bruiloft gehad waarbij het kindje van het bruidspaar opeens ziek werd tijdens de ceremonie. Het gevolg? Hij moest plotseling overgeven (ja, over de jurk van de bruid) maar zulke dingen kun je niet voorkomen. Oh, of die keer dat de bruidegom zijn pak vergeten was vanuit hun huis in Parijs en daar pas achterkwam op de dag zelf. Oeps!”

Wat zijn je voornaamste taken als weddingplanner?
“Bij het plannen van the big day komen er zoveel verschillende zaken aan de orde. Make My Wedding werkt niet met ‘pakketten’ omdat we geloven in tailor made planning en bruidsparen niet af willen schrikken met vaste pakketten en allerlei verplichtingen. Zo kan ik alleen op de dag zelf aanwezig zijn of ben ik bij de hele organisatie en aanloop naar de dag toe betrokken. Het is zelfs mogelijk om mij alleen in te schakelen voor een adviserende rol. Samen met het bruidspaar creëer ik een mooie samenwerking die bij het stel past.”

Als weddingplanner maak je veel mee, wat was het meest ontroerende moment?
“Naast dat ik doe wat ik het allerleukste vind, sta je heel dichtbij veel bijzondere en lieve mensen. Het moment waarop de deuren opengaan, de muziek begint te spelen en de bruid binnenkomt is voor mij het moment dat alle puzzelstukjes op z’n plek vallen. Ik voel me op zo’n moment bevoorrecht dat ik dit beroep mag uitoefenen.”

make my wedding

En de mooiste locatie?
“Oei dit vind ik mega lastig! Ik zoek vaak de locaties op die al mooi zijn van zichzelf, zo kun je besparen op je decoratie budget. Als ik aan mijn eigen bruiloft denk, droom ik over een bruiloft in Italië. Aan het Lake Como bijvoorbeeld maar in Amsterdam heb ik ook al een paar verborgen pareltjes gevonden!”

Tip voor bruidjes in spe
“Dé gouden tip voor iedere bruid in spe die ik wil meegeven is: volg je hart en maak keuzes voor jezelf. Niet omdat het moet van je familie of omdat je verdwaald in de oneindige hoeveelheid informatie op platformen, websites en magazines. Laat je niet onder druk zetten door de oneindige hoeveelheid keuzes. Alles is mogelijk, niets moet of ligt vast. Er zijn zoveel rituelen en tradities en die hoef je niet blind te volgen of te gebruiken. Kies datgene waar jullie achterstaan en wat jullie happy maakt, luister naar jezelf en laat je niet gek maken door wie of wat dan ook! En om te zorgen dat ook familie en vrienden kunnen genieten is het (natuurlijk) mijn tip om een weddingplanner in te schakelen. Het lijkt misschien overbodige luxe en is soms nog een soort taboe in Nederland, maar dat is het niet. Het is zo zonde dat familie en vrienden vaak worden ingezet om taken te volbrengen op deze bijzondere dag. Ik hoor zo vaak verhalen dat ze de speciale momenten hebben moeten missen omdat ze bezig waren met regelwerk. Want geloof mij: er moet zoveel georganiseerd en geregeld worden!”

janna huisman

Janna bij I Do I Do in Amsterdam

Janna in het kort
“Ik ben een ontzettende dromer, overenthousiast als het op organiseren aankomt en niet snel gek te maken of gestrest. Ik ben heel erg dankbaar dat ik weddingplanner mag zijn. Ik houd van mensen en na een bruiloft heb ik regelmatig nog contact met het bruidspaar, je bent niet
zomaar een opdrachtnemer.”

Meer weten? Kijk dan snel op Make My Wedding!

Foto’s door: Eppelfotografie 

Lees ook: 5 voordelen van een intieme bruiloft