Glutenvrije koekjes met amandelmeel, pistache en witte chocolade

Koek bakken. Het blijft fijn om in de keuken aan de slag te gaan, deeg te kneden en de geur van versgebakken koekjes in huis te verspreiden. Noem het een nieuwe hobby, maar soms moeten we de zinnen even verzetten en hebben we zin om met onze handen aan de slag te gaan. Van dagenlang naar een beeldscherm turen, wordt niemand blij. Van zoetigheid wel! Dus bakken we: glutenvrije koekjes met amandelmeel, pistache en witte chocolade.

Deze koekjes zijn redelijk gezond (jajajaja) en niet moeilijk om te maken.

Dit heb je nodig voor ongeveer 9 koekjes
Ingrediënten, voor ongeveer 9 koeken
– 75gr roomboter, op kamertemperatuur
– 200 gr amandelmeel
– 1 zakje vanille suiker óf vanille extract
– 1 lepel maple syrup of honing
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– Een hand vol witte chocolade (fijn gemalen met een vijzel)
– Een hand vol pistachenoten (fijn gemalen met een vijzel)
– Witte chocolade + kokosolie + fijngemalen pistache voor de decoratie

Zo maak je het
Verarm de oven voor op 160 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. Mix de boter, vanillesuiker, maple syrup en het ei tot een smeuïge massa. Dit gaat het beste met een handmixer. Om het deeg verder te bereiden gebruik ik een keukenmachine met deeghaak. Wanneer je het amandelmeel en bakpoeder aan het smeuïge botermengsel toevoegd, kan het deeg plakkerig worden. Met de Smeg keukenmachine inclusief deeghaak heb je hier weinig last van. Wanneer het deeg goed gemengd is, doe je er tot slot de fijngemalen witte chocolade en pistache er doorheen. Laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast. Daarna maak je kleine balletjes die je plat drukt tot koekjes. Bak de koekjes ongeveer in 30 minuten gaar en laat ze even afkoelen. Daarna kun je ze versieren met bijvoorbeeld gesmolten witte chocolade (met een beetje kokosolie, dan wordt de chocolade vloeibaarder) en pistache kruimels.