Advertorial

Goed nieuws: Zo ziet de toekomst van thuis ontharen eruit

De zomer is in zicht en dat betekent dat je je panty gerust achterwege kan laten. Maar zijn jouw benen daar wel klaar voor? Niet te wit? Of nog erger: behaard. Blote benen brengen enige voorzorgsmaatregelen met zich mee. Daarom een preventie voor gladde blote benen deze zomer zodat je nooit meer in paniek je afspraak wilt afzeggen omdat je vergeten bent je benen te scheren. 

We know, het is een vervelende klus: ontharen. En nu was daar opeens een apparaat waarmee je snel en efficiënt je met een vachtje bedekte lichaamsdelen onthaart. Ik heb het over de Philips Lumea Prestige, een handige IPL-oplossing voor thuis. Althans dat wordt gezegd. Maar werkt het echt? Kun je je ouderwetse scheermes inruilen voor een IPL-apparaat.

De IPL methode maakt gebruik van Intense Pulsed Light. Licht met een sterk energieniveau om het pigment (melanine) in de haarwortels te verwarmen. Daardoor wordt de haarwortel naar de rustfase gebracht en komt er geen haar meer uit. Na drie behandeling ben je al gezegend met tot 92% minder haar op je lichaam*. Deze haartjes blijven maar liefst tot twee maanden weg! Hoezee! Dit betekent dus dat je twee maanden geen omkijken hebt naar onhandige scheerrituelen**. Als je het zo bekijkt is de Philips Lumea Prestige je zuurverdiende centen zeker waard.

Het is namelijk zo geflikt
Ik ben echt niet technisch en heb schrik voor ieder moeilijk apparaat. Zelfs een föhn kan in mijn handen ontploffen maar mijn eerste ervaring met de Philips Lumea Prestige voor gladde benen ging best goed. Je begint met de SmartSkin sensor, zo check je de juiste sterkte voor jouw huidskleur. Ik heb twee melkflessen, zo wit maar daar pakt ‘ie juist goed op. Lucky me. Verder is het apparaat draadloos en je kunt er overal in huis mee ontharen.
philips
De Lumea App van Philips legt stap voor stap uit wat je moet doen. Na het instellen van de juiste setting ga je van start op een haar- en vetvrije huid (waxen, epileren en scheren mag je gewoon voor en tijdens je IPL behandelingen blijven doen) en plaats je het apparaat in een hoek van negentig graden op je huid. Het voelt zeker niet pijnlijk. Ik heb ooit een laserbehandeling gehad en dat was stukken minder goed te doen dus je hoort mij nu niet piepen. Ook ben je vrij snel klaar. Als je op je gemak onthaart is de klus met het grootste opzetstuk van 4.1 cm binnen tien minuten geklaard. Dit opzet stuk is speciaal gevormd voor het behandelen van je benen. Daarnaast heb je aparte opzet stukken voor de bikinilijn, oksels en het gezicht. Na de eerste behandeling weet je natuurlijk nog niet hoe het resultaat zal zijn dus daarover later meer!

*Bij het volgen van het behandelingsschema. Gemeten op benen, na 3 behandelingen. De resultaten kunnen varieren per huid- en haartype.
**Gemeten op benen, na de eerste 4 tot 5 behandelingen. Individuele resultaten variëren

Wat kost het?
Philips Lumea Prestige, €549,99