Advertorial

3 x een vegan ontbijt



Voor de vegans is een gebakken ei een no-go voor het ontbijt. Wentelteefjes met ei zijn ook uitgesloten net als veel andere traditionele breakies! Wat dacht je van een tosti? Of een roomboter croissant? Gelukkig zijn er veel vegan alternatieven die jouw sunday mornings stukken aangenamer maken. Want eerlijk is eerlijk: een uitgebreid ontbijt in het weekend is ALLES!

avocado on toast

Avocado on toast
Avocado on toast is zo gemaakt! In Bali maakte ik kennis met deze pittige vegan variant en sindsdien eet ik dit minimaal een keer in de week. Door de champignons, Becel 100% plantaardig met avocado-olie & limoenolie en rode pepers is deze versie extra smaakvol! Let wel op dat je kiest voor brood zonder dierlijke toevoegingen. Dit koop je bij de biologische bakker. In de supermarkt zijn er vaak dierlijke boter, melk, kwark of broodverbeteraars toegevoegd.

Dit heb je nodig:
-Sneetjes plantaardig brood of een plantaardig stokbrood
-Avocado
-Kastanjechampignons
-Rode peper
Becel 100% plantaardig met avocado-olie & limoenolie
-Zout en peper

Zo maak je het:
Snijd de champignons en rode peper in plakjes en bak deze in Becel Olie Blend Classic. Toast ondertussen het brood in een broodrooster en besmeer deze met Becel 100% plantaardig met avocado-olie & limoenolie. Vervolgens beleg je de getoaste boterham met schijfjes avocado. Verdeel de champignons met rode pepers over jouw ontbijt en maak het af met een beetje zout en peper.

kokosstart

Kokos start met granola
Dit ontbijt is té lekker en ik maak het vooral door de week. Meestal koop ik een pak met vegan muesli maar soms maak ik de granola ook zelf. Dit is super simpel en crunchy!

Dit heb je nodig voor granola
200 gram havermout
50 gram amandelen, grof gehakt
50 gram walnoten, grof gehakt
Een handje lijnzaad
30 gram gedroogde kokossnippers
50 gram bloem
180 ml. becel met kokos & amandelolie, gesmolten
120 ml. maple syrup
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille extract
1 snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng de havermout, amandelen, amandelen kokossnippers, lijnzaad, bloem, zout en kaneel. Meng apart de kokosolie, maple syrup en het vanille extract in een kom. Vervolgens doe je alles bij elkaar en roer je tot alles goed gemengd is. Verspreid het mengsel op een bakplaat en druk aan met je vingers. Laat het 15 minuten in de oven staan, schep om en bak nogmaals 15 minuten. Laat de homemade granola eerst helemaal afkoelen en dan kun je het in kokos start of een andere plantaardige yoghurt strooien.

Schermafbeelding 2018-02-22 om 10.06.51

Vegan French Toast
French toast is zowaar mijn lievelings ontbijt! Je kunt het met toppings zo gek maken als je zelf wilt! Net als bij de avocado on toast is het belangrijk dat je kiest voor plantaardig brood.

Dit heb je nodig:
Plantaardig brood
1 kop amandel- of haverdrink
1 eetlepel maple siroop
2 eetlepels speltbloem
1 eetlepel gist
1 theelepel kaneel
zout
Becel Olie Blend Classic
Toppings naar wens! (ik kies voor Becel 100% plantaardig walnootolie, walnoten en blauwe bessen)

Zo maak je het:
Meng de ingrediënten in een kom behalve de Becel Olie Blend Classic, deze laatste verhit je in een koekenpan. Haal vervolgens de sneetjes brood door het mengsel tot ze goed doordrenkt zijn. Bak de boterhammen tot ze krokant zijn en beleg ze vervolgens met bijvoorbeeld Becel 100% plantaardig walnootolie, walnoten en blauwe bessen.