Deze salade maak je voor toch nog dat beetje zomerse gevoel

Nu ik de laatste dagen enorm vaak natgeregend ben, kijk ik met weemoed terug op die mooie zomer. Een keer knipperen met je ogen en de dagen in bikini zitten er alweer op. En in ons geval is, met die regen van de afgelopen dagen, is de switch tussen zomer en herfst al vroeg ingezet. Geen Indian Summer, maar een kletsnatte Indian Bummer. Ach, steek die kaarsjes aan, zet wat bloemen op tafel, maak deze salade en denk die cocktail in je hand op het strand er even bij. Voor een wat steviger maal, kook je er wat gierst of quinoa bij.

Dit recept met beluga linzen van Kyra de Vreeze is YAM!

Biet, avocado & sinaasappelsalade

Dit heb je nodig voor twee personen:

Voor de salade:
2 rauwe bieten
handje walnoten
2 sinaasappels
1 rijpe avocado
½ kleine rode ui
flinke hand verse koriander,
fijngehakt

Voor de dressing:
3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 flinke tl mosterd
zout & peper

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wikkel iedere biet apart in aluminiumfolie en
doe hier een scheutje olijfolie bij. Laat de bieten ongeveer 45 minuten garen in de oven.
De biet is klaar als je er makkelijk met een vork kunt inprikken. Laat de bieten zonder
folie afkoelen en schil ze. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes.

Rooster, terwijl de bieten in de oven zitten, de walnoten in een kleine koekenpan en
snijd de gepelde sinaasappels en geschilde avocado in kleine blokjes. De rode ui mag je
in flinterdunne ringen snijden.

Meng in een kommetje olijfolie, balsamicoazijn, mosterd, zout en peper.
Proef en voeg eventueel naar smaak meer zout of peper toe.
Doe de bieten, sinaasappel, avocado en ui in een kom en schenk de dressing erover.
Schep even om en serveer met de geroosterde walnoten en verse koriander.

Must visit: gezonde (én glutenvrije!) hotspots op Ibiza

Health Note
Bieten zijn een sterke ontgifter, als je er sap van maakt, mix het dan altijd met andere groenten. Biet bevat veel vitamine C en anti-oxidanten. Bietensap kan helpen bij het verlagen van een hoge bloeddruk.

Deze salade is afkomstig uit Vegadutchie. In dit kookboek en op het gelijknamige blog deelt Jolijn nog veel meer lekkere en makkelijke recepten.